Як приготувати смачний шашлик?


Як приготувати смачний шашлик?Починається сезон відпочинку на природі, а який пік нік без шашлику? Правда, іноді головне блюдо лісових галявин і садових альтанок получається, м'яко кажучи, неочікуваним.
Здавалося б, що тут складного - придбав м'ясо, запалив багаття, підсмажив. Але не все так просто. Ми підготували правильні поради, як правильно приготувати шашлик.

М'ясо

Морожене м'ясо відпадає відразу - тільки свіже! Якщо м'ясо - баранина, беріть м'якоть задньої ноги, корейку або вирізку. Якщо обрали свинину - шийну частину. Віддаєте перевагу яловичині - купуйте філе або грудинку. До речі, в свіжому м'ясі після натискання, ямка швидко вирівнюється. Спробуйте перевірити так перед тим, як купувати мясо на шашлик.

Оцет в маринаді для шашлика

Оцет, всупереч розхожій думці, не найкращий маринад для м'яса. Якщо перетримати м'ясо в оцті, воно стане жорстким. Не кажучи вже про кислий присмак. Забудьте про оцет, якщо хочете приготувати смачний шашлик.

Цибуля і шашлик

Хорошим помякшувачем і класичним маринадом є цибуля. Цибулю можна нарізати, а можна натерти або подрібнити в блендері і замаринувати в ній м'ясо. Шашлик в маринаді з цибулі виходить соковитим і ніжним.

Спеції для шашлика

Спеціальні суміші спецій, для шашлику, підходять лише для того, щоб перебити смак і запах неякісного продукту. Нічого, крім солі і перцю, в маринад додавати не треба. Поперчити, посолити - і все. Разом з цибулею сіль і перець є базовими і невід'ємними інгредієнтами маринаду.

Мінералка

Дехто до цибулі, солі і перцю додає мінералку. І це правильно. Мінеральна вода дійсно розпушує волокна. Тримати в мінералці м'ясо бажано мінімум ніч.

Ананасовий маринад

Тверде м'ясо можна пом'якшити в ананасовому маринаді. Подрібніть ананас в блендері і заправте мякотю м'ясо. В ананасі надзвичайно сильна кислота, яка просто на очах розм'якшує м'ясо. Вимочувати м'ясо в такому маринаді потрібно не більше 30 хвилин.

Посуд для шашлику

Важливий момент - посуд, в якому шашлик маринується. Як пластикова, так і алюмінієва посуда не годяться, оскільки окислююче середовище маринаду, взаємодіючи з матеріалами, вбирає в себе не найкорисніші речовини. Оптимально - скляні, емальовані або керамічні ємності.

Коли готувати шашлик

Готове вугілля використовуйте лише в екстрених випадках. Що спалили для виробництва цього вугілля, ми не знаємо. Цілі дрова будуть надійніші. Ні в якому разі не готуйте шашлик на яскраво-червоне вугілля.

Шашлик і овочі окремо

Часта помилка - насиляти на шампури м'ясо і овочі (помідори, кабачки, цибуля). Так, виглядає такий шашлик апетитно, але краса його швидкоплинна. Поки м'ясо прожариться, овочі згорять. Якщо хочете подати до м'яса запечені овочі, готуйте окремо.

Ступінь підсмажування

Шашлик зі свинини обов'язково прожарювати повністю. А ось яловичина і баранина допускають різні варіанти прожарювання - від rare («з кров'ю») до well done («підошва»).

2020-05-30